4. Obra Arquitectònica I
1. Puig i Cadafalch i el Maresme 2. Aproximació privada 3. Projecció pública 4. Obra arquitectònica I 5. Obra arquitectònica II
A casa nostra Puig deixà una gran obra arquitectònica. La major part de les seves obres foren encàrrecs privats, en la majoria dels casos de membres de la burgesia local enriquida en aquells anys d’expansió de la industrialització, sobre tot de la mà del tèxtil. A Canet de Mar ideà les naus de la fàbrica Carbonell Susagna (1888) i el restaurant del Santuari de la Misericòrdia, patrona del Maresme (1914). A Vilassar de Dalt remodelà el barri i la tanca de Can Feliu (1905).
A Argentona, la seva vila d’estiueig, va construir-hi la seva segona residència, la casa avui coneguda com Casa Puig i Cadafalch (1897-1905); també va intervenir en unes reformes a la històrica casa de Can Calopa (1898); va alçar la imponent mansió de Can Garí (1898), una de les seves obres mestres, i també alçà el Casino Mercantil (1897), tot i que aquesta obra no ens ha arribat. A Òrrius, Puig intervingué com arquitecte arranjant una masia de la seva propietat.
Punt i a part mereix el cas de Calella, que va acollir a la casa dita Gall d’Or de la família Saula part de la decoració que Puig i Cadafalch havia creat per la barcelonina Casa Trinxet, quan aquesta fou enderrocada l’any 1967. Malauradament la masia dita Gall d’Or també fou enderrocada l’any 2004. Puig era un home d’església i s’interessà per l’art religiós i en especial per la litúrgia, fet que el dugué de retop a executar alguns encàrrecs com ara la construcció de la capella del Santíssim Sagrament a la Parròquia d’Argentona (1897) i altres obres menors com l’altar major de l’església conventual de les Caputxines de Mataró (1947) o el desaparegut altar de la Mare de Déu del Roser del temple de Sant Joan de Vilassar de Mar (1894).
1. Puig i Cadafalch i el Maresme 2. Aproximació privada 3. Projecció pública 4. Obra arquitectònica I 5. Obra arquitectònica II